Kommunens demensindsats samles i Vig på Baeshøjgård og al genoptræning samles i Nykøbing og Fårevejle

Fra fredag den 1. november 2019 vil Odsherred Kommune tilbyde borgerne træningsfaciliteter to steder mod førhen tre – nemlig på Sundhedscentret i Nykøbing og i Sundhedshuset i Fårevejle.

De otte medarbejdere fra træningsteamet ved Baeshøjgård i Vig flytter nemlig til Sundhedscentret i Nykøbing, og det sker for at samle og øge den faglige ekspertise til gavn for borgerne.

Samtidig flytter demensindsatsen adressen fra Sundhedscentret i Nykøbing til Baeshøjgård i Vig, og daghjemmene ved plejecentrene Præstevænget i Nykøbing og Bakkegården i Hørve flytter ligeledes til Baeshøjgård i Vig, hvor der er bedre muligheder for at udvikle demensindsatsens tilbud.

Fokus på de bedste forløb
For demensindsatsen har det længe været et ønske, at demensindsatsen samles på en fælles matrikel for at samle de ressourcer, der er inden for demensområdet med fokus på at skabe de bedst mulige koordinerede forløb og rammer for borgerne.

Demensindsatsen foregår i praksis på såvel plejecentre, i hjemmeplejen, i træningsteamet, blandt de forebyggende sygeplejersker og i sygeplejegruppen. Det, der i daglig tale omtales som demensindsatsen i kommunen, består af den særlige enhed, der specialiseret arbejder med demensområdet.

I første omgang er den største forandring borgerne kommer til at mærke, at kommunens to daghjem flytter. Daghjemmene vil være lukket fra torsdag den 24. oktober og åbner igen på Baeshøjgård den 4. november 2019.

Ved at foretage disse forandringer kan kommunen udvikle og tilpasse de eksisterende tilbud til den efterspørgsel, kommunen oplever. Det bliver også nemmere at samarbejde med alle de frivillige og pårørende, der brænder for demensområdet, når vi har et sted at folde os ud.

Borgerne bliver orienteret
De borgere, der bliver berørt af fraflytningen af træningsteamet i Vig eller af daghjemmenes flytning, får direkte besked.

Der vil fortsat være træning i varmtvandsbassinet på Baeshøjgård i Vig for borgere, der henvises hertil på baggrund af en terapeutfaglig vurdering. Der lukkes for øvrig træning på Baeshøjgård fra mandag den 28. oktober 2019.