Tidligere cykelrytter Jesper Skibby kommer med inspirerende oplæg om cykling og sunde vaner, når ”Danmark for målene” pinselørdag 8. juni 2019 er på Torvet i Nykøbing.

Danmark er en cykelnation, og det er godt for både folkesundheden og for miljøet. Cyklen har mange fordele: bl.a. er den sund, man får både motion og frisk luft, hvilket er sundt for både fysikken og psyken. Cyklen er også CO2-neutral og forurener ikke miljøet, og du har ikke brug for en parkeringsplads i byen.

Når temadagen om Sundhed kommer til Nykøbing handler det om cyklen og andre sunde vaner, og det kommer også til at handle om sund kost, sund livsstil, sundt familieliv, sunde miljøer, sunde byer, kort sagt sundhed for alle.

Vores generelle sundhedstilstand er blevet markant bedre gennem tiden, og den gennemsnitlige levealder bliver længere og længere. Det er vigtigt, vi får nogle gode og sunde leveår, og det kan vi hver især gøre noget ved.

FNs Verdensmål nr. 3 hedder ”Sundhed og trivsel” og handler om, at mennesker i alle aldre og i alle lande skal sikres et godt helbred.

Pinselørdag den 8. juni 2019 kl. 10-14 vil der ved Torvet på gågaden Algade i Nykøbing være opsat 7 telte, der har fokus på alle 17 verdensmål – herunder også den mentale sundhed. Du vil kunne møde lokale sundhedsaktører samt den tidligere cykelrytter Jesper Skibby, som kl. 10.15 vil holde et inspirerende foredrag for at få flere cykler på gaderne i Danmark.

Fra Sundhedscentret står Sundhedsafdelingens leder Helle Oldrup Jensen samt en række medarbejdere i Sundhedsafdelingen klar til en snak om mental sundhed. Du kan komme med dit bud på, hvad sundhed er for dig, og hvad din mentale sundhed betyder for dig, og du kan lade
dig inspirere af den sansende udstilling, som Sundhedsafdelingen fremviser. Kommer du med dit input, og lægger den i den røde tombola, så kan du deltage i en konkurrence. Alle input vil blive sammenskrevet, og anvendt i Sundhedsafdelingens videre arbejde.

Se i øvrigt Sundhedscentrets tilbud på: http://www.sundhedscenterodsherred.dk/