Kulturminister Mette Bock har udpeget Forfatterskolen for unge i Midt- og Vestsjælland til Talentmiljø og givet en halv million til udvikling af talentmiljøet og fødekæden omkring forfatterskolen.

Kulturministerens talentindsats fokuserer på det lokale talentmiljø ude i landet og på at støtte unge talenters begyndende karrierer – altså der hvor talenterne fødes.

 Forfatterskole som Åben Skole tilbud i 6.-9. klasse – designet efter kommunens ønsker.
 Forfatterskole som fritidstilbud på det lokale bibliotek cirka en gang om ugen for 12-18 årige.
 Sommerskole for 12-22 årige på en lejr i sommerferien.
 FGK-talenthold for 16-22 årige – på fire internater om året og optræden på Litt Talk festival.

FGK står for ForfatterGrundKursus og er forberedende til litterære uddannelser og højskolernes litteraturlinjer. Forfatterskolen samarbejder med Vallekilde Højskole, Sorø Akademi og Odsherreds Gymnasium om talentudviklingen på FGK-kurset, og på sigt er det tanken, at FGKindsatsen forankres i gymnasierne.

Forfatterskolen for unge og FGK udgiver hvert forår en antologi med tekster af alle elever. Her kan man over årene følge elevernes udvikling fra de helt unge skud til de voksne elevers modne tekster.

Der går max 12 elever på hver forfatterskole. Eleverne undervises af professionelle forfattere, metoden er mesterlære med skriveøvelser i forskellige genrer og temaer samt tekstlæsning. Forfatterskolen for unge lægger vægt på et trygt og tillidsfuldt miljø, for det er sårbart at vise sin tekst til andre.

Forfatterskolen for unge har eksisteret siden 2012 i Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Holbæk og Roskilde, der er trådt ud af Kulturregionen fra 2019, vil blive tilbudt fortsat at være med. De øvrige kommuner er Odsherred, Kalundborg, Ringsted, Sorø, Lejre og Slagelse.

Forfatterskolen for unge bliver bestyret fra Odsherred Kommune, der er sekretariat for Kulturregion Midt- og Vestsjælland. Forfatterskolens leder er Anne-Marie Donslund, der i sin tid startede den helt lokale forfatterskole i Odsherred i 2008 sammen med forfatter Charlotte Weitze og Odsherreds Biblioteker og Kulturhuse. Anne-Marie Donslund er selv forfatter, står også bag litteratur- og læsefestivalen i Odsherred og er kulturkonsulent i Odsherred Kommune.

www.forfatterskolenforunge.com