Første onsdag i hver måned samles blinde og svagtseende til socialt samvær, netværkssamarbejde og erfaringsudveksling, indtil videre i Vig Aktivitetscenter.

Der har hidtil ikke været nogen klub, mødested eller særlig målrettet aktivitet i Odsherred for de cirka 50-60 medlemmer af Dansk Blindesamfund, men nu har et af medlemmerne, Anne Gaarde Eskesen, Nyrup, taget initiativ til at danne en klub med navnet ”Klub 99 for blinde og svagtseende i Odsherred”. Første møde blev holdt i Vig Aktivitetscenter på Vig Møllevej 7 i Vig onsdag den 5. september 2018 kl. 13-16. Det er tanken, at klubben mødes fast den første onsdag i hver måned, således næste gang onsdag den 3. oktober samme tid og sted.

– Der kom hele 24 til vores første møde, både blinde, svagtseende og hjælpere, som nogle har, og det lover rigtig godt. Måske vi bliver nødt til at finde et lidt større lokale, siger Anne Gaarde Eskesen, der selv er det, der hedder socialt blind og kun har 10 % syn. Alligevel klarer hun det meste i dagligdagen selv, kender turen til købmanden, har dog en vinduespudser til at klare den del, men laver selv mad osv.

– Vi sætter en ære i at være mest muligt selvhjulpne og ser os ikke som en særlig gruppe patienter. Vi får ganske vist ingen hjælp fra det offentlige i form af tilskud til personlig hjælper, som for mange alligevel er nødvendigt, fordi blindhed for nogle er en følge af sygdom som fx blodpropper i øjet, forkalkning eller sukkersyge. Det, der også sker for mange blinde og svagtseende, som ikke har en ægtefælle, er, at de bliver socialt isoleret, og det er især den gruppe, vi gerne vil hjælpe med denne klub, siger Anne Gaarde Eskesen, som selv har fået hjælp gennem CSU i Slagelse, Center for Specialundervisning, med afdeling for bl.a. synshandicap.

Besøgsvenner eller frivillige hjælpere, der kan hjælpe med små, dagligdags opgaver som fx indkøb eller bare en social visit er blandt de emner, Klub 99 vil tage op. På det første møde blev det også oplyst fra Dansk Blindesamfunds repræsentant, at det nu er muligt for svagtseende og blinde at få gratis transport med flextrafik.

Er du interesseret i yderligere oplysninger om Klub 99, kan du kontakte formanden Anne Gaarde Eskesen på 60 61 64 55.

Fotos fra møde 5/9 i Klub 99 for blinde og svagtseende i Odsherred.